Известие

Collapse
No announcement yet.

Спирачни дискове

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Спирачни дискове

Колеги налага ми се смяна на предни спирачни дискове.
    Споделете мнения за марки и цени.
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD /99/

Не си купувай Metelli, ама пък те и парите им са толкова де.
    166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от nvladev Покажи съобщение
      Аз още не съм ги сменил за да изкажа мнение ,но мисля да слагам ей тези -->
      http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1

Видях ги наживо миналата седмица и ще стоят супер на Лята Джанта
      Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Първоначално публикувано от AR147 Покажи съобщение
        Аз още не съм ги сменил за да изкажа мнение ,но мисля да слагам ей тези -->
        http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1

Видях ги наживо миналата седмица и ще стоят супер на Лята Джанта
        Аз съм с такива Добро седят да Малко са шумни при по интензивно спиране, но пък важно е кефометъра да отчита
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Аз съм с такива Добро седят да Малко са шумни при по интензивно спиране, но пък важно е кефометъра да отчита
          Аз съм с такива на 166цата взех от гиги + накладки феродо премиум или нещо от сорта - около 250лв всичко... въпроса е че не спира колата както трябва (поне така ми каза Бобо) - дисковете са ок ама накладките или са някакви боклучави или съм ги препекал (за което нямам спомен)... При по силно спиране наистина малко бучат ама не е проблем. Иначе накладките свириха малко в началото докато улегнат предполагам и сега вече не свирят.
          Alfa Romeo 166 2.4jtd 136hp 2000г. - ex
          Opel Signum 1.9 CDTI 150hp 2006г.

Comment

Дискове Brembo + накладки Galfer (оригинални) - 450 лв. с труда мноо ме кефи как спира

Относно спортните дискове и накладки имайте предвид това, че са проектирани за големи натоварвания т.е. работят при по-висока работна температура при достигането и работят много добре обаче при температура под работната не стават. Замислете се колко пъти достигате до работна температура на спирачките в градски условия примерно иначе изглеждат супер тези дискове
            Last edited by nightroller; d.m.y г., 12:46.
            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
              Относно спортните дискове и накладки имайте предвид това, че са проектирани за големи натоварвания т.е. работят при по-висока работна температура при достигането и работят много добре обаче при температура под работната не стават. Замислете се колко пъти достигате до работна температура на спирачките в градски условия примерно иначе изглеждат супер тези дискове
              Аз затова още не съм ги взел,събирам мнения,макар че отклонението на стария диск ми е почти до границата 1,7мм при допустими 1,8.
              Все пак си мисля че в града по-лесно ще достигнем работна температура из тея задръствания и принципа "тръгни - спри" ,но и диска ще се охлажда по-лесно с тея двойни винтили,в крайна сметка докато не се пробва всичко е в рамката на "теорията и рекламата",но скоро мисля да ги взема и ще пиша.

Най-важното за мен е че ще стоят супер на Лята Джанта.
              Alfa Romeo 147 1,9 JTD 8v 115 cv + STEINHOF SPORT

Comment

Дискове Brembo + накладки Galfer (оригинални) - 450 лв. с труда мноо ме кефи как спира

Специално Стейнхофа четох че не е нужно достигане на по висока работна температура... Виж за накладките незнам ама и те маи не са Рейсинг, просто или са опечени или са боклуци.

Comment

Първоначално публикувано от nvladev Покажи съобщение
                  Наскоро Тони ми смени задните дискове - Brembo Max - идеални са. Може да му се обадиш да попита за цена.
                  Last edited by Коки; d.m.y г., 14:21.
                  Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                  Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Друго важно за перфорираните дискове е това, че освен се изтриват като нормалните се пукат с център отворите не е дори необходимо прегряване на диска за да се спука, достатъчна е и обикновена локва

Виждал съм с очите си в сервиза диск на Ауди S8 целият напукан. Принципно при тези перфорирани дискове най-добре работят керамичните но те струват от 10 000 лева нагоре и не смятам, че някой ще си сложи такива а и едва ли има за Алфа Ромео
                    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Друго важно за перфорираните дискове е това, че освен се изтриват като нормалните се пукат с център отворите не е дори необходимо прегряване на диска за да се спука, достатъчна е и обикновена локва

Виждал съм с очите си в сервиза диск на Ауди S8 целият напукан...
                      Освен това не спират по-добре и са шумни. Говорим само за нормални.
                      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
                        Аз съм с такива на 166цата взех от гиги + накладки феродо премиум или нещо от сорта - около 250лв всичко... въпроса е че не спира колата както трябва (поне така ми каза Бобо) - дисковете са ок ама накладките или са някакви боклучави или съм ги препекал (за което нямам спомен)... При по силно спиране наистина малко бучат ама не е проблем. Иначе накладките свириха малко в началото докато улегнат предполагам и сега вече не свирят.
                        И аз съм с FERODO Premier, но нито свирят, нито нищо. Спира си перфектно.
                        Last edited by oem; d.m.y г., 14:44.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          И аз съм с FERODO Premier, но нито свирят, нито нищо. Спира си перфектно.
                          И аз съм с такива и са си много добре.
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                            И аз съм с такива и са си много добре.
                            Мда аз за това тогава си го взех това феродо, защото гиги ми каза че и ти го ползваш и си доволен... само дето Бобо ми каза: "Колата ти не спира както трябва"... аз разлика не намирам...

Comment

Първоначално публикувано от p3shku Покажи съобщение
                              Мда аз за това тогава си го взех това феродо, защото гиги ми каза че и ти го ползваш и си доволен... само дето Бобо ми каза: "Колата ти не спира както трябва"... аз разлика не намирам...
                              Е да, ама аз карам с нормалните дискове, нямам представа как работят тези накладки с перфорирани дискове.
                              Last edited by Коки; d.m.y г., 15:46.
                              Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                              Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Working...
                              X